Donderdag 8 februari 2018, 20.15 uur, Organisatie Oude Muziek

L’Acheron

Henrey Purcels Fantazias For Viols

“Van de bovenste plank”

Nostalgisch en experimenteel tegelijk: de Fantazias van Purcell vormen de zwanenzang van het genre van het gambaconsort, en toch barsten deze stukken van de muzikale verrassingen. De menging van de verschillende partijen en hun onderlinge harmonische botsingen zorgen voor unieke kleuren. Technisch zijn ze aartsmoeilijk, en met hun ver doorgedreven contrapunt vergen ze ook wel wat van de luisteraar. Maar een gelegenheid om deze consorts live te horen mag geen rechtgeaarde muziekliefhebber zichzelf ontzeggen

L’Achéron
François Joubert-Caillet diskantgamba en artistieke leiding, Lucile Boulanger diskant- en altgamba, Andreas Linos en  Marie-Suzanne de Loye tenorgamba , Robin Pharo lyra viol, Sarah van Oudenhove consortbas.

Biografie

In de Griekse mythologie is Acheron de rivier die Orpheus overstak om Eurydice uit de onderwereld te redden. Met die verwijzing in het achterhoofd tracht L’Achéron een weg te openen tussen twee schijnbaar tegengestelde werelden – die van het levende en het dode, het verleden en het heden, idealisme en realiteit. Het ensemble van François Joubert-Caillet brengt een jonge generatie musici samen met het doel de bestaande interpretatie van de oude te heroverwegen en begrijpelijker te maken voor hedendaags publiek.

Programma: Henry Purcell 1659-1695
Fantazia upon one note
Fantazia 1, 4, 5, 8, 3, 7, 6, 9, 10, 11 en 12
In Nomine a 6
Fantazia 2
In Nomine a 7

Duur: 60 minuten, geen pauze.

Kaarten: € 23,- , vriend € 19,- , CJP/student € 10,-
Kaartverkoop: via Oude Muziek of 030-2329010

Zoals altijd in de Zuidervermaning Westzaan is dit een concert met kaarslicht en is na afloop gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje.

Labels: