Helaas kan het concert vanwege geringe belangstelling niet door gaan.
Aanvang : 20:15
Toegang : €15:00
Kaarten : Bestellen ticketsReisadvies: In de periode begin januari 2025 tot (naar verwachting) eind april 2025 vinden in Westzaan werkzaamheden aan de waterleiding plaats. Hierdoor zal het verkeer hinder ondervinden. Uiteraard geldt dat ook voor bezoekers aan de Zuidervermaning. Kijk hier voor meer informatie.
COCOLICHE TRIO brengt Afro-Zuid-Amerikaanse ritmes en harmonieën van jazz samen in hun debuutalbum ‘CABERNET’.
COCOLICHE TRIO is het cross-culturele project van Argentijnse pianiste, componiste en Batavier Aleksandra Tonelli, Chileense drummer en componist Luis Daniel Mora Matus en Italiaanse bassist en componist Giuseppe Bordasco. De naam ‘Cocoliche’ is geïnspireerd op een taalkundig fenomeen uit Buenos Aires begin 20ste eeuw, waar Italiaanse immigranten en Argentijnse inwoners een hybride taal creëerden. Deze culturele fusie is het vertrekpunt van de muziek van COCOLICHE TRIO, wat het tot een levendige, interculturele reis maakt.
De verschillende muzikale achtergronden van het trio, waaronder tango, jazz en Latijns-Amerikaanse muziek, ontmoeten elkaar in hun debuutalbum ‘CABERNET’ en vormen een eigenzinnig geluid dat net zo complex is als de iconische wijn waaraan het zijn naam ontleent. Het album is geïnspireerd op het werk van grootheden als Brad Mehldau, Radiohead, Mercedes Sosa en Ástor Piazzolla. ‘CABERNET’ is te beluisteren op alle platformen.
Direct te beluisteren: Cabernet.
Expositie ‘The end of flower is not the end of beauty’ en meer
Fotograaf Marjolein Lensink-Neijzing exposeert foto’s die allen betrekking hebben op een thema.
De serie foto’s die nu in de Zuidervermaning te zien zijn te verdelen over de thema;s:
- The end of flower is not the end of beauty
- After Part/of toen het niet meer leuk was
- Industrieel
- Natuur en verstilling
Het werk van Marjolein is zeker tot en met april te bewonderen. Als u wat meer over het werk van Marjolein wilt weten kijk hier.
Over Marjolein:
Over mij: Geboren en getogen in Zaandam en ik voel me ook echt met de Zaanstreek verbonden. Met man en honden woon en werk ik aan de Zaan. Ik kijk graag en probeer altijd iets bijzonders te vinden in het gewone, het onopgemerkte. Op zoek naar ‘de parel in de knopendoos’. Een schaduw of spiegeling, een op het eerste gezicht saaie muur, een wolk, alles kan bijzonder zijn.
In de winterperiode heb ik een zwak voor verloren handschoenen. Ik verzamel ze fotografisch onder #lostgloves_collected.
Mijn telefoon is mijn camera. De techniek is voor mij ondergeschikt aan ‘het zien’.
Ik exposeer regelmatig en geef als fotojuf ook fotowandelworkshops.Mijn motto: “Alles is er al, het wacht om gezien te worden”.