AgendaZaterdagmiddag 1 oktober 2022, 15.15 uur, Vocaal ensemble TIEN, programma Per ardua ad astra .

Vocaal Ensemble TIEN is een enthousiast en ambitieus a capella-ensemble, bestaand uit gemiddeld zestien zangers, dat midden jaren ’90 werd opgericht. Als geschoolde amateurs streven de zangers van TIEN naar een hoog artistiek niveau en beschikken zij door de langdurige samenwerking over een subtiele klankkleur en balans.

Per ardua ad astra

Door tegenspoed naar de sterren, oftewel: door moeilijkheden te doorstaan het hoogste bereiken.

Componisten van alle tijden hebben zich door dit thema laten inspireren. Zo ook Francis Poulenc, die zich na de plotselinge dood van een dierbare vriend tot het geloof bekeerde en sindsdien de prachtigste religieuze werken schreef. TIEN zingt zijn Litanies à la Vierge Noire voor vrouwenstemmen en orgel en Quatre petites prières de Saint François d’ Assise, een stuk voor mannenstemmen dat Poulenc schreef in een latere, rustiger fase van zijn leven.

Daarnaast worden werken ten gehore gebracht van de renaissancecomponisten Josquin Deprez en Jean Richafort, als ook eigentijdse composities van onder meer Tõnu Kõrvits, Jonathan Dove en James MacMillan. Het programma is opgebouwd van donker naar licht, van Gesualdo’s Tenebrae factae sunt naar MacMillan’s O Radiant Dawn. Een muzikale reis vanuit de diepte naar hogere sferen.

Dirigent: Wouter Verhage
Orgel: Dorien Schouten 

Kaarten: € 18,00 , €16,50 voor CJP/studenten

Reserveren en voorverkoop: via Vocaal Ensemble Tien

Zoals altijd in de Zuidervermaning

Westzaan is er vooraf gelegenheid voor een kopje koffie etc. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje.

Labels: