AgendaVrijdag 17 februari 2023 20:25 Opening Willem Jansenjaar

De Willem Jansen Stichting bestaat dit jaar 50 jaar. Een jubileum dus dat gevierd gaat worden.

Na vijftig jaar weet de Willem Jansen Stichting dat zijn erfenis veelomvattend is en veel verder reikt dan de Zaanstreek. Later in het jaar is er een grote overzichtstentoonstelling bij Rob Staphorsius. Rob is een Westzaanse kunstkenner en heeft een expositieruimte aan de J.J. Allanstraat 287b in Westzaan.

De opening van het Willem Jansenjaar vindt echter in de Zuidervermaning plaats.
Voorzitter Arjen van Ginkel het Willem Jansenjaar doet dat met een boeiende lezing over de schilder met de ruige baard in de Zuidervermaning.

Willem Jansen (1892-1969)

Kunstenaar zijn in de eerste helft van de vorige eeuw was een spannend beroep. Het verhaal van de man met de baard voert langs daken van fabrieken, oevers met zicht op het veld en de molens en langs deuren van potentiële kopers in krappe tijden. Willem Jansen: nooit saai. 

Arjen van Ginkel is geboren in Wormerveer en getogen in de Zaanstreek. Hij is een verhalenverteller die het verleden doorgeeft aan wie het wil horen in het heden. Hij is voorzitter van de Willem Jansen Stichting, heeft een verleden in de journalistiek en is actief in het onderwijs als docent geschiedenis. 

De toegang is €7,50, kaarten eventueel reserveren via reserveren@zuidervermaning.nl onder vermelding van Opening Willem Jansenjaar. Betaling kan dan bij binnenkomst.