AgendaZondag 12 februari 12:00 – 16:00 Tweede zondag: Friday Brass

Deze maand is wat op het programma staat voor de gebruikelijke Derde Zondag een week naar voren gehaald en daarom hebben we het maar even Tweede zondag genoemd.

Er wordt gemusiceerd door een groep van tien blazers die zich Friday Brass noemt.

Het is iets heel anders dan de soort muziek die meestal in de Zuidervermaning te horen is.

De Westzaanse tubaïst is nu Michiel Mol, die dolblij is dat hij eens in zijn eigen dorp kan blazen. Samen met vier trompetten, vier trombones en één hoorn zijn zij Friday Brass. Op het programma staan, naast een aantal klassieke stukken ook diverse lichtere werken.

Friday Brass is een semi-professioneel koperensemble (tentet), opgericht in 2020 met als doel om op een goed niveau een zo breed mogelijk repertoire kopermuziek te spelen. Van klassiek tot bigband en poparrangementen, van musical en filmmuziek tot feestelijke walsen en polka’s, alles komt voorbij. 

De muzikale leiding is in handen van meespelend lid Klaas Peereboom, musicus bij koninklijke militaire kapel Johan Willem Friso. Het ensemble werkt ook projectmatig met verschillende andere dirigenten. Daarnaast treedt het los van de eigen concerten regelmatig op in kerkdiensten, op ceremoniële gelegenheden als ook met feestelijk repertoire op festivals en diverse festiviteiten.

De optredens zijn 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur.

De Zuidervermaning is geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur. U heeft dus ruimschoots de tijd om rond te kijken en u te verbazen over de sfeer die dit uniek gebouw uitstraalt.
De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.