AgendaZondag 18 december 2022, 12:00 tot 16:00 uur Derde Zondag

Het thema voor vandaag is KLIMAATVERANDERING

De zondag voor kerst staat in het teken van natuur en klimaat. De Westzaanse Antonet Warger en Emilie ten Klei exposeren foto’s van de noord- en zuidpool. Daarop zijn klimaatveranderingen duidelijk te zien zijn. Ook zijn er kunstwerken van vilt over deze thema’s.
Roselien Brondy leest gedichten voor. En de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Rene Schmohl, die op het orgel allerlei soorten muziek kan laten horen.

Emilie ten Klei (fotografie en kunst):
“Ik heb ontzettend genoten van de reis naar Antarctica en heb de natuur en het leven daar in het moment ervaren. Ik geniet van de natuur. Het klimaat verandert al eeuwen lang.
Wanneer ik iets bij kan dragen ter verandering van het klimaat dan probeer ik dat. Ik ben mij bewust dat dit maar een hele kleine bijdrage is.”

Antonet Warger (fotografie, film en werkstukken):
“En nu heb ik ‘t met eigen ogen gezien en ervaren. Op Spitsbergen is het warm. Nauwelijks sneeuw te zien en wel veel water dat van de gletsjers door het stadje Longyearbyen naar de Isfjord stroomt.
Al varend op een hybride catamaran pakt de bioloog zijn verrekijker. Hij schrikt en zegt: ‘gisteren was het ijs zeker een kilometer meer de zee in, nu kunnen wij bijna tot aan de gletsjer varen.’ In dit wonderschone land kan ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen:
het is echt 5 voor 12… “